14 okt. 2010

Härlig lingonkaka!

Lika goda och sötsyrliga som jag mindes dem! Det knapriga havreströsslet gör det där lilla extra!

Lingonrutor med havreströssel

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 g rumstempererat smör
1 ägg
1-2 msk vatten
2 dl lingonsylt

Topping:
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smula ner smöret i detta, tillsätt ägget och vatten tills det har blivit en smidig deg. Tryck ut degen i en liten långpannna, ca 20x30 cm. Bred lingonsylten över hela kakan. Blanda ihop toppingen och smula över kakan. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i lagom goa bitar!


1 kommentar:

Vad roligt att du vill skriva en kommentar, det gillar jag!